Zaman Najib Dulu, Orang UMNO Pergi Ke Mana?-Syafiq Azmi

Semasa kerajaan Malaysia dibawah pentadbiran Najib Razak sebagai Perdana Menteri, mereka telah menggunakan khidmat Apco Worldwide sebagai perunding kepada kerajaan Malaysia dengan bayaran RM77 juta setahun.

Suka untuk dikongsikan bahawa Apco Worldwide ini adalah sebuah syarikat yang juga menjadi penasihat kepada konsep One Israel.

Kemana orang melayu UMNO ketika ini? Apakah ini sesuatu yang tidak berbahaya kepada negara ketika itu. Sekarang bila Tabung Haji diurus oleh syarikat yang Lembaga Pengarahnya adalah bekas akauntan negara macam orang gila mereka melalak.

Ketika kerajaan lalu melantik Apco Worldwide yang mana penasihat antarabangsnya Doron Bergerbest-Eilon, bekas Ketua Perlindungan dan Keselamatan, Agensi Keselamatan Israel berpangkat Mejar Jeneral apakah melayu UMNO dan PAS tidak sedar?

Kecoh PAS dan UMNO bila Pegawai Ketua Eksekutif PROKHAS Sdn Bhd seorang cina. Mungkin mereka lupa dulu dizaman BN kerajaan membayar RM77 juta setahun untuk mendapatkan khidmat Apco Worldwide sebuah syarikat yahudi.

Tiba-tiba hari ini kita berlagak suci seperti kita ini tidak berbuat apa-apa yang salah.

Muhammad Syafiq Azmi
Timbalan Ketua Pemuda Amanah Rompin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s