Selamba Syafiq Azmi Jawab Najib Razak

Kuala Lumpur-Muhammad Syafiq Azmi menjawab segala sindiran Datuk Seri Najib Razak selaku bekas Perdana Menteri Malaysia di halaman FB ‘BossMu’ itu.

Kenyataan di FB Najib Razak

9 sindiran Najib beri kepada Kerajaan Pakatan Harapan yang bermula dari stokin hitam hinggalah ke kereta terbang dijawab dengan puluhan tuduhan yang didakwa ke atasnya oleh Syafiq.

Syafiq Azmi, yang juga selaku Timbalan Ketua Pemuda Amanah Rompin menulis di FB milik Najib, “Semua yang saudara senaraikan bukanlah sebesar kesalahan yang saudara lakukan. Dengan 42 pertuduhan, dimana 7 tuduhan telah mula dibicarakan hari ini.”

“Apakah saudara masih lagi melihat sentimen seperti yang saudara senaraikan itu jauh lebih besar dengan kesalahan yang saudara lakukan?” sambung beliau lagi.

Syafiq yang membuat perbandingan diantara 9 sindiran Najib kepada kerajaan PH jika dibandingkan 42 pertuduhan ke atas dirinya sendiri, ianya jauh lebih besar.

“Tapi saya bersyukur saudara dibicarakan. Dulu ketika saudara memerintah mahkamah itu cukup kebal bagi saudara. Semua pertuduhan digugurkan. Hari ini biar undang-undang sebenar mengambil tempat” rumus Syafiq sambil menamatkan tulisan beliau yang kemudian menerima ratusan kritikan yang terdiri dari penyokong dan juga cybertroopers pembangkang.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s